Tuesday, June 10, 2014

My new Sweet Heart

Sony Xperia L (C2105)

Ciri-ciri asas:
skrin TFT LCD 4.3 inci
resolusi 480 x 854 pixel
kamera 8 megapixel (belakang), 0.3 megapixel (depan)
sensor cahaya dan proximity
notifikasi LED
processor 1.03GHz dwi teras
RAM 1GB (820MB untuk pengguna)
Setoran 8GB (5.57GB untuk pengguna)

 Akhirnya, pada bulan julai 2013, aku berjaya memiliki smartphone android. ini adalah pertama kali bagi aku. Ni bukan smratphone pertama aku tapi smartphone pertama yang aku guna ada capacitive touchscreen (lebih sensitif dari resistive toucescreen vivaz aku), datang dengan android 4.1.2 jellybean (first time aku pakai android, upgrade jadi 4.2.2 jellybean), processor melebihi 1GHz dan dwiteras, ada kamera depan, skrin dia pon besar (1.1 inchi lagi luas dari vivaz), reka bentuk Arc lawa, kepekatan pixel sama ngan vivaz (229ppi), video record pon sama ngan vivaz HD (720p tapi 30fps berbanding vivaz 24fps) ada NFC (boleh sentuh fon sama fon), 3G 21Mbps, dan last sekali dia support wifi b/g/n (laju gila ni) sama hotspot.

Lain-lain yang aku leh cakap pasal henfon ni adalah ia satu upgrade bagi aku yang dah lama pakai vivaz, xperia l ni kira ok la walaupun aku beli 2nd hand. Aku memang snetiasa beli 2nd hand, murah sikit dari yang baru, dan semua henfon yang aku beli warna merah, tak tahu la kenapa macam tu. dapat free memory card 8GB, screen protector baru, kotak, silicon case dan charger sama kabel. sayangnya warranty ngan earfon dia dah hilang (sebab tu owner asal jual). Dah tu pulak, cover belakang dia calar sikit. harga dia aku beli RM699.00. murah la sebab kedai jual baru RM859.00.

Sekarang fon ni la flagship aku, modem aku, walkman aku, pendek kata semua keja yang vivaz kena tanggung dulu tolak kat fon ni, vivaz tu pulak rosak port charger, nak baiki tunggu duit gaji masuk dulu. tapi vivaz aku xde plan nak buang. sekarang ni aku pakai cedar, vivaz ngan xperia l, 2 yang lama untuk call, xperia l plak untuk jadi modem bergerak kau.

Status: Flagship baru (2013-?)

Monday, April 15, 2013

Chapter 1



Chapter 1: The Beginning

In a distance era, there was a sacred village on a mountain called Black Dragon Mountain. For hundreds of years after the Great War that rewrote the entire surface of the Earth, the people had live there to avoid the chaotic and unforgiving world below. Geographically, the mountain is almost impossible to climb. It is too high that you can clearly see the cloud under you when you are on the top and too steep for any army to effectively invade. Additionally, the mountain itself does not have any political or economic value.

During this time, the Earth was controlled by 4 great empires and hundreds of smaller city state covering the great landmass and sea. Wars and battles were occasionally happened between city states but rarely among the empire. Despite that, the world is at peace most of the time, mostly due to power balance between the empires and peace loving warriors. That is until the black cloud of turmoil beginning to rise from the far west, unnoticed and uncontrolled.

Back to the Black Dragon Mountain, the elders begin having unrest and uneasy feeling day by day, and believed that it was an omen or warning for them. About 15 years ago, a boy was found in the rain in front of the shrine. Hungry and cold, the shrine keeper brought him inside and after a fair debate with other elders, they allows him to stay there. They learned that his name is Hyoujin Tansen, or Jin for short and he had been living there since then. The village chief sense that he was not a normal person and secretly teaches him all skills he knows until he has become strong. One thing that bothers everyone is how did he ended up on the mountain.

Despite his foggy origin, his fighting skills are exceptional and consider as the best among the students of the shrine. Although his skills are completely beyond others, he rarely shows them. Until one day, the village chief and other elders summoned all the village people to gather at the grand hall. In wake of the recent omen, the village elders had chosen one of his students to wield the legendary black sword and travel to investigate the source of the ill feeling. It’s all going great but one thing is missing, it was Jin.

“Kazuma, go find him and drag him here if you must. He must be sleeping on the tree at the small forest north of here. And take this banana with you.” The village chief asks his student to find him and hand him a banana. Just as the chief had predicted, Jin is peacefully sound asleep on the tree. “Hey Jin, wake up! The chief is calling everyone to the hall!” He call for him but Jin is still asleep in which he proceed to yelled, scream and lastly focusing his voice and turn it into shockwave attack. Since all attempts failed miserably, he pulls out his secret weapon, the banana from his pocket and throws it right at Jin head.

The banana flew perfectly and in mere seconds, hit him square on the face and with a loud ‘dush’, Jin lands hard on the ground, head first. It was not the banana the actually forced him down, it was actually the rock tied up to the banana. He rubs his head and look angrily at his dear friend, Kazuma. “Why did you do that? It was uncalled for.” He said as he bend down and picks up the banana Kazuma used to wake him up. But Kazuma just ignore him and drag him by the collar to the hall. “We’re late!” That the only explanation he gives.

Meanwhile, the hall is in uproar now that the crowd is nervous since they have been waiting for Jin for almost an hour now. Suddenly, the hall’s doors opened, and all eyes are on Jin and Kazuma, well mostly Jin for he was eating a rather large banana. “Good. Now that he is here, let’s begin this gathering.” Tamaki, one of the top students impatiently told his master.

“Hear me, my young warriors, we, the elders have discussed and agreed upon chosen one of you to wield the legendary black sword and sent out on a journey. We all agree that he is the strongest of you, the most pure hearted although quit a joke sometimes.” He stops for brief moment of silent and examining all of the students. “Jin, you are the perfect one to do the honor.” The village chief announced rather plainly.

Jin, who is eating a banana suddenly spurt it out, almost hit Kazuma’s face but miss and hit the person next to him. “A joke, I told you so.” The chief exclaims to the other elders. But Tamaki isn’t happy with the decision. “But sensei, he is not even from around here! He might be strong but I don’t think he is enough to wield the sword! I am one of the strongest here and I think I am strong enough to inherit the power of the sword!”

“Yes sensei, I think that he is right. Despite my current strength, I might not be able to wield the sword, let alone control it.” Jin humbly says no to his master’s request, trying to avoid any rivalry between the students. The chief in response ignore him and stare coldly at Tamaki with an angry look in his eyes. “We elders have taken this into account when we discuss this. The way we see it is there is only one way to settle this. Jin and Tamaki will have a duel.”

And just like that, the fight was on. The so self proclaimed best student attack with everything he got but none of them hit Jin. Every ounce of energy was wasted on wind as he misses on almost all attacks. Eager to finish the duel, Jin attacks with a technique called Roaring Dragon Kick which clocked at 50 000 hp and deadly accuracy. Surprisingly, that single kick defeat the ‘best student’ and knocked him out cold. All of the other students and the elders have seen the true power of Jin. Nobody dare to challenge him anymore.

“Well done Jin, now take this sword and this gem. You must go on a journey and find the other 6 dragon gem.” The village chief speaks as he show him 7 holes in line at the middle of the sword. Only one of them is filled with a shiny black gem. On the other hand, he was not really explaining what he should do rather too simple and with the least eye candy words. “After you have successfully found them, you will have the power to control the dragon.”

“But sensei, I don’t want the power. I just want to stay here and live a long happy life. And also I want to eat….” before Jin could finish, his master told him something shocking. “It is your destiny, you must pack tomorrow. Remember, you have our blessing.” Then again, he was really not making this easy on poor plain Jin, with simple explanation and very little details. In hesitation, Jin nods and all the students return to their home.

“Wait Jin, I need to speak to you.” The village chief gives a signal to follow him. Jin follows him to the garden. “Jin when you first come here, it is clear to us that it is your destiny to inherit the sword, especially with the gem in your grasp. We have prophecy here that we hold on for nearly five centuries. We always believe that the Ancient Warriors will return to destroy the plague in which they fought hundreds of years ago. You will meet many friends and face strong enemies, but never use the sword until you have got the entire gem!”

Jin is very confused. “What happen if I use it without its entire gem?” “Jin, with your power now, you cannot control the dragon sealed inside the blade yet.” “What do you mean sensei?” Jin looks at his master. The chief answers without even looking at him. “You will lose your soul to the dragon and you might die.” Jin is quite shock but he still look calm.

“Oh yeah, Jin. You better put your sword into a box.” “Is it to control the power of the sword, sensei?” “Not exactly. You see, when you bring the sword out, you will attract many attention. Oh, one more thing. Can you please control your appetite?” Jin can only laugh before he answered, “I will follow all your advice, sensei. Well accept the appetite thingy.”

The next day,

Jin is packing his stuff which is mostly food. He also put the sword into a box that he found earlier or to be more accurate, it was an old wooden carrot box. He also bring a wakazashi (a sword that looks like a katana only shorter), a bunch of bananas, two pineapples, a sack of rice, and six hard boiled eggs, all straps to the box. “Jin, you really should control your appetite.” His friend Kazuma advice as he finishes all the eggs even before the journey starts. Jin laughs as he remembers the same advice from his master yesterday.

After some simple farewell ceremony, Jin starts off his journey, to the john a few times and then he starts off his real journey. After climbing down the steep mountain, Jin walks to a nearby village to stop for resting. Years of living on the mountain has completely changed his view of the world. There are not many friendly people; all people in the village are either arrogant or selfish or in some cases, abnormal.

From there, he continue his journey, stopping only when needed and since he was completely broke, he relied on nature for resting and food. He continues his journey from city to city, town to town, searching for information until he arrives at Altrez Kingdom, the kingdom of warriors. There is our next chapter continue.


Novel Aku



LEGEND OF BLACK DRAGON SWORD
















WRITTEN BY MOHD NUR B. MOHAMMAD,
128, KG. SURAU HAJI DAUD,
21070, KUALA TERENGGANU.


Characters
Hyoujin Tansen (Jin)
Age: 25
Sex: Male
Height: 5’8
Weight: 68 kg
Job: Wanderer (jobless)
Fighting style: Black Dragon Combat Stance
Like: Good foods and banana
Hate: Anything that drunk him
Characteristic: Very big eater and straight

Reina Takeshi
Age: 25
Sex: Female
Height: 5’5
Weight: 48 kg
Job: Royal Guard
Fighting style: Imperial Sword Stance
Like: Anything that is warm and fuzzy
Hate: Reptile and backstabber
Characteristic: Over friendly, sensitive and envious

Mai Sairento @ Mai Tetsu
Age: 25
Sex: Female
Height: 5’7
Weight: 48 kg
Job: Mercenary
Fighting style: Ninjutsu, Silent Kill 12 Styles
Like: Fair fight
Hate: Coward, backstabber, insects and cheaters
Characteristic: Understanding (but very good at teasing others)

Viper
Age: 28
Sex: Female
Height: 6’
Weight: 52 kg
Job: Mercenary
Fighting style: Cosmic Battle Stance, Celestial Battle Stance
Like: Gambling and fighting
Hate: Cheaters, drunker, heroic act and clown
Characteristic: Eager to fight and very short tempered

Aki Sairento
Age: 18
Sex: Female
Height: 5’4
Weight: 45 kg
Job: Thief
Fighting style: Ninjutsu, Silent Kill 7 Styles
Like: Anything cute (including lizard, insect and furry monster)
Hate: Hiei and frog
Characteristic: Playful

Hiei
Age: 21
Sex: Male
Height: 5’2
Weight: 53 kg
Job: Assassin
Fighting style: Crimson Fire, Crimson Moon, Crimson Combo
Like: Green tea and hot spring
Hate: Unknown
Characteristic: Serious and secretive

Shiruba
Age: 30
Sex: Male
Height: 6’2
Weight: 75 kg
Job: Prince and Head of Chaos Raider
Fighting style: Silver Ray Battle Stance
Like: His life (as a head of the army)
Hate: His life (as a prince)
Characteristic: Scared of Viper but womanizer

Deisuke Tetsu
Age: 25
Sex: Male
Height: 5’10
Weight: 72 kg
Job: Blacksmith
Fighting style: Kendo, Silent Kill 5 Style
Like: High quality metal
Hate: Rust
Characteristic: Hardworking, no sense of direction and great strategist 

Protector Beast

Sentoryu- Jin’s protector beast/ the Black Flame Dragon

Ginzan- Reina’s protector beast/ the White Tiger

Drauser- Mai’s protector beast/ the Immortal Phoenix

Mercury- Viper’s protector beast/ the Titan Bear

Icarus- Aki’s protector beast/ the Killer Whale

Hajime- Hiei’s protector beast/ the Night Wolf

Godzone- Shiruba’s protector beast/ the Battle Rhinoceros

Veron- Deisuke’s protector beast/ the Stalking Panther

Monday, January 14, 2013

Peribahasa Jamban

1. Seperti tahi yang tak nak flush - orang yang degil nak mampus.

2. Seperti jamban tersumbat - orang yang menceritakan keburukan orang lain.

3. Untung tahi terapung, untung tahi tenggelam, lama-lama diflush juga - tak kira siapa pun orang itu baik kaya atau miskin, akhirnya akan mati jua.

4. Seperti makan jagung, masuk ikut mulut keluar ikut punggung - keputusan yang tidak dapat diubah atau tidak berubah lagi.

5. Seperti orang cirit-birit - seseorang yang kelam-kabut.

6. Putus tali flush, baldi pon jadi la - merancang rancangan alternatif jika rancangan utama gagal.

7. Tandas awam banyak, tahi sendiri di tandas rumah jua - walaupun jauh merantau, hati tetap berada di tempat asal.

8. Seperti berak di tandas awam - pekerjaan yang mudah tetapi menjadi sulit kerana sesuatu perkara lain.

Monday, October 22, 2012

handphone aku


Nokia 3310 (2006-2010)

Yang ni mak ayah aku bagi sebab masa tu aku form 4 (2006), pegi sekolah naik motor, takut kalau rosak boleh telefon rumah. Model ni la yang paling tahan lasak sebab ayah aku dah guna dari tahun 2001 atau 2002 sampai aku guna akhir 2009. Masa tu aku tak fikir pun nak beli handphone baru sebab memang bajet untuk hp tak penah buat.

Last-last masa adik perempuan aku dapat 5A UPSR, mak ayah aku belikan aku hp. Aku pilih yang paling nampak logik la (tak banyak butang & fungsi standard). Hp ni last pakai tahun 2010, berhenti pon sebab sim card kene block. Kalau nak guna balik, kene tuka bateri & beli charger baru la. Yang lain masih berfungsi. Hp ni dah banyak kali dah jatuh, bukan calang-calang ni, calar je, tak rosak pon. Sekarang ni skrin hp ni dah rosak.


Status: Bahan pameran (12.3.2012)



Nokia 6120 Classic (2009-2012)

Hp ni aku dapat masa mak ayah aku belikan hadiah adik aku. Aku pilih model ni sebab nampak tak susah guna, lagipon mak aku suruh aku pilih yang ada kamera depan (video call, tak penah guna pon). Dah nak masuk 3 tahun aku guna, masalah tak banyak, senang nak guna, cuma bateri je yang skrang ni nak kong. Harga masa beli RM56+.++. No hp lama aku pakai kat hp ni, no yang beli hp ni aku pakai kat hp lama tapi dah kene block.

Banyak jugak ‘kenangan’ ngan hp ni tapi tak la lasak macam yang memula, calar pon cepat sebab casing metalik, tapi boleh tahan la, sebab dapat free (yang bayar bukan aku, mak ayah aku bayar). Kalau ada rezeki, aku nak beli hp yang ade touchscreen plak, bukan untuk aku, untuk ayah aku. Hp ni mungkin tunggu lagi 5 tahun kot, baru tukar. Sekarang ni hp ni dah diberi kat adik aku sebab hp die rosak.

Status: Tukar milik kepada adik (12.3.2012)




Sony Ericsson J108i GreenHeart Cedar (2011-sekarang)

HA, yang ni hp aku yang baru aku pakai tapi 2nd hand je. Beli harga RM200.00, langsung tak leh nego tapi kira ok la, sebab hp ni pon baru lagi, kat kedai jual RM27+.++, baru punya, mana mampu. Aku pakai simcard maxis pulak sebab celcom dah guna. Overall boleh tahan la hp ni. Hp ni GreenHeart, maksud dia, hp ni mesra alam, bahan senang lupus, bateri pon tak bahaya macam hp biasa. Hp ni reka bentuk menarik, keypads pon senang nak pegang (bentuk bersegi, nampak macam bumbung), display terang, memang takde masalah la.

Walaupun baru, tapi ni sebenarnya hp ni Sony buat untuk pengguna yang tak mampu nak beli Xperia (aku le tu) so design die memang lagi baik la dari hp Nokia Symbian (majoriti hp nokia pakai symbian) tapi masih bawah smartphone. Mungkin aku amik masa 5 tahun lagi kot kalau nak tukar.

Status: Masih digunakan (12.3.2012)




Sony Ericsson U5i Vivaz (2012-sekarang)

Ni la hp flagship aku sekarang. Beli di kedai yang sama dengan Cedar kat atas. Memula memang la nak beli hp android tapi bajet takde dan hp yang sama harga pon X8 dengan W8 je, dua-dua design sama dan aku xminat lepas tgk roomate aku pakai banyak problem. Berbalaik kepada hp ni, agak menyedihkan sebab pakai Symbian je, dah la display kaku je, app pon xbnyk dah yang support. Tapi aku berjaya memberi nafas baru dengan SBP Mobile Shell 3.5 yang menjadikan hp aku nampak macam Android, nampak je, fungsi kurang jugak.

Aku suka hp ni jugak sebab video ngan gambar HD, padanlah saiz screen 3.2 inci lawan ngan kamera 8.1 mp. Kecik, ringan, senang nak simpan, pendek kata memang sebuah smartphone sejati. Adik pempuan aku pon macam dh usha2 hp mcm ni, seluruh adik beradik aku peminat hp sony, kecuali adik aku yg belajar oversea, pakai iphone. Aku tgh fikir nak beli Xperia Arc S plak untuk jadi flagship tapi xtau lagi la sebab igt2 nk kumpul duit nak kawin :P.

Status: Flagship (hp utama).

Monday, October 17, 2011

Handphone2ku Gangster

Berikut adalah telefon bimbit yang aku telah guna sepanjang aku hidup.

Nokia 3310 (2006-2010)

Yang ni mak ayah aku bagi sebab masa tu aku form 4 (2006), pegi sekolah naik motor, takut kalau rosak boleh telefon rumah. Model ni la yang paling tahan lasak sebab ayah aku dah guna dari tahun 2001 atau 2002 sampai aku guna akhir 2009. Masa tu aku tak fikir pun nak beli handphone baru sebab memang bajet untuk h/p tak penah buat. Last-last masa adik perempuan aku dapat 5A UPSR, mak ayah aku belikan aku h/p. Aku pilih yang paling nampak logik la (tak banyak butang & fungsi standard). H/p ni last pakai tahun 2010, berhenti pon sebab sim card kene block. Kalau nak guna balik, kene tuka bateri & beli charger baru la. Yang lain masih berfungsi. H/p ni dah banyak kali dah jatuh, bukan calang-calang ni, calar je, tak rosak pon.



Nokia 6120 Classic (2009-sekarang)

H/p ni aku dapat masa mak ayah aku belikan hadiah adik aku. Aku pilih model ni sebab nampak tak susah guna, lagipon mak aku suruh aku pilih yang ada kamera depan (video call, tak penah guna pon). Dah nak masuk 3 tahun aku guna, masalah tak banyak, senang nak guna, cuma bateri je yang skrang ni nak kong. Harga masa beli RM56+.++. No h/p lama aku pakai kat h/p ni, no yang beli h/p ni aku pakai kat h/p lama tapi dah kene block.

Banyak jugak ‘kenangan’ ngan h/p ni tapi tak la lasak macam yang memula, calar pon cepat sebab casing metalik, tapi boleh tahan la, sebab dapat free (yang bayar bukan aku, mak ayah aku bayar). Kalau ada rezeki, aku nak beli h/p yang ade touchscreen plak, bukan untuk aku, untuk ayah aku. H/p ni mungkin tunggu lagi 5 tahun kot, baru tukar.





Sony Ericsson J108i GreenHeart Cedar (2011-sekarang)


HA, yang ni h/p aku yang baru aku pakai tapi 2nd hand je. Beli harga RM200.00, langsung tak leh nego tapi kira ok la, sebab h/p ni pon baru lagi, kat kedai jual RM27+.++, baru punya, mana mampu. Aku pakai simcard maxis pulak sebab celcom dah guna. Overall boleh tahan la h/p ni. H/p ni GreenHeart, maksud dia, h/p ni mesra alam, bahan senang lupus, bateri pon tak bahaya macam h/p biasa.

H/p ni reka bentuk menarik, keypads pon senang nak pegang (bentuk bersegi, nampak macam bumbung), display terang, memang takde masalah la. Walaupun baru, tapi ni sebenarnya h/p ni Sony buat untuk pengguna yang tak mampu nak beli Xperia (aku le tu) so design die memang lagi baik la dari h/p Nokia Symbian (majoriti h/p nokia pakai symbian) tapi masih bawah smartphone. Mungkin aku amik masa 5 tahun lagi kot kalau nak tukar.

Tuesday, February 1, 2011

Cik Tiang

Buat Cik Tiangku syg, awak xlawa tapi awak manja, awak jauh di kedah tapi dekat je kat ati, awak perasan lawa ngan spek tapi awak memang dah ckp cantik dah pon, smlm kite berkenalan tapi sye rase dah cukup kenal awak, walau awak ckp sye suke sakat awk tapi sye hanya suke awk, kawan2 awak semua baik2 tapi jarang online sepenuhnye, semoga panjang umur dan ade jodoh agar dapat la kite bersanding.

sekian, makan ati tiang lerrr